Att missa hela grejen -och starta ett nytt kapitel

Det var ingenting jag eftersträvade. Tvärtom faktiskt. Jag hade halkat in på ett bananskal på Nordnet bank och bloggade privatekonomi så att det sprutade ur öronen. Spartips blandades med aktieanalyser och -om jag kunde hitta ett samband, gärna med psykologisk vinkling. Media, som Aftonbladet, SR, Di, Expressen och Svenska dagbladet ringde för att få en ”vanlig” persons vinkling när det kom till bolån, investeringar eller spartips. Jag skrev artiklar om att spara pengar på semestern för Vi Föräldrar och föreläste högt om lågt om min ekonomiska resa. Det var otroligt roligt, men ställde också höga krav på något nytt varje gång. Det var aldrig mediauppmärksamheten i sig som lockade, snarare att jag kunde nå ut till fler människor. Men materialet började kännas allt mer uttjatat, trots att pengarna fortsatte att ramla in. Så jag skrev mer sporadiskt, men fortsatte leva som tidigare.

För investerat har jag fortsatt att göra. 32% av min nettolön går till mitt aktiekonto. De växer på det där trygga, stabila viset som visar att jag gör något rätt, men samtidigt är extremt tråkigt att blogga om. Istället har andra saker börjat ta upp min tid, nu när investeringarna går lite ”på löpande band”. Som hur människor uppfattar dig om du inte tar hand om din kropp. Hur din kropp belönar dig när du förser den med skräpmat dagarna i ända. Saker som från en dag till en annan blev lika viktiga som mina investeringar var för ett par år sedan.

En genuint lycklig bild -så som jag försöker att leva varje dag.

Jag hade som många andra innan mig, försökt den ena dieten och träningsformen efter den andra utan att lyckas.  Men den här gången gjorde  jag det genom mindre förändringar än någonsin tidigare (mer om det i senare inlägg). Det blev nödvändigt för mig själv och min hälsas skull, men i takt med att kilona ramlade av, också för att andra människor uppfattade mig olika. Det får man inte prata om, men min uppfattning stödjer forskningens: tjocka människor uppfattas som latare än andra, med mindre självbehärskning och får mindre inflytande. Det värsta var dock, att trots att jag själv var överviktig, så hade jag omedvetet samma uppfattning.

Den resan har jag inte skrivit om på bloggen, för jag tyckte inte att det handlade om att leva livet rikare.  Jag tänkte att ni läsare,(män i 22-45 årsåldern) inte ville veta varför jag äter surkål varje morgon. Eller hur jag tränar för att springa Göteborgsvarvet den 20:e maj. Men jag har tänkt om. För likt många inspiratörer där ute, som Robin Sharma, Tony Robbins, Jeff Olson, Brendon Burchard för att bara nämna några, så handlar rikedom om så mycket mer än bara pengar.

Därför startar ett nytt kapitel från och med idag på bloggen, fortfarande med titeln att leva livet rikare. Det innebär inlägg om ekonomi, träning, välmående, psykologi, karriär och fritid. Kort sagt: allt det där som tillsammans innebär ett lyckligare och rikare liv. Som vanligt utan flum och kitshiga citat, utan saker som verkligen fungerar. Förhoppningsvis kan jag fortsätta att inspirera, motivera och lära. Ganska ofta genom egna misstag och självutlämnande historier, men lika ofta från facklitteratur eller andra experter på området.

Glöm inte att det är många där ute som lever det livet du önskade att du gjorde. Inte för att de är smartare än andra, för att de har mer ”tur” eller en bättre uppväxt. Utan för att de strävar efter att göra de små förändringarna i livet som leder till den riktiga framgången. På alla plan. Min resa är inte klar än (jag hoppas att jag aldrig känner att den tagit slut), men kan jag ge några genvägar till dig som precis börjat så har jag nått en lång väg.

 

 

 

Posted in Framgång, Hälsa, Inspiration, Personlig utveckling and tagged , , , , , .