Den bästa samlingsplatsen för bokälskare

”Men läser du aldrig några normala böcker?” Orden kom från min mamma för bara någon dag sedan efter att jag berättade att jag börjat läsa boken ”Skriv, sälj & bli lönsam -så lyckas du som frilansjournalist”. Svaret på frågan är ja -och nej. Jag läser oftast bara skönlitterära verk på semestern (och då gärna någon med en vansinnigt lätt handling) eller om jag får tips om en fantastiskt bra bok som jag borde läsa. Annars försöker jag ha inställningen att jag ska lära mig något nytt varje dag och ska jag vara helt ärlig så tycker jag att böcker är det billigaste och enklaste sättet att skaffa sig ny kunskap. Dessutom är det utmärkt att varva ner med en bok innan läggdags. Men det finns också många böcker som inte tillför något nytt eller som är alltför tråkiga att läsa och därför är jag ständigt ute efter tips från andra om deras bästa böcker.

Goodreads, ett community för oss som älskar böcker

Tidigare skrev jag ner tipsen på tillgängliga lappar och i anteckningsböcker vilket gjorde att tipsen blev spretiga och dessutom hade jag problem med att komma ihåg vilka jag redan läst. Tills jag hittade www.goodreads.com. Det är möjligt att resten av världen redan hittat detta fantastiska community för bokälskare, men nu kan jag hålla reda på vilka böcker jag beställt, vilka jag läst och lägga till de jag ska köpa nästa gång. Dessutom kan jag förstås ta del av andras betyg av böckerna. Är du medlem i Goodreads får du gärna lägga till mig så får du även tillgång till mina favorit-titlar inom ledarskap, ekonomi och personlig utveckling. Du kommer också märka att mina inlägg ofta speglar böckerna jag läser.

Posted in Bokrecension, Vardag and tagged , , , .