Drömmen som aldrig dör

Jag har en dröm. Inte lika godhjärtad och storartad som Martin Luther King hade en gång, men ändå. Det är en dröm jag närt under väldigt många år, i början i någon typ av diffus längtan under min skoltid, men under senare år sådär kristallklart att jag är rädd att dikten alltid kommer överträffa verkligheten. Just nu ser det mörkt ut att nå dit, men jag tror att jag kommer hitta ett sätt, lika naivt som vi Svenskar tror på en fantastiskt varm sommar varje år. Det är egentligen märkligt, hur förvissad jag är att jag kommer nå dit, på något sätt, trots att jag (just nu) inte har en aning om hur. Eller när. Jag bara vet, i mitt innersta väsen. Och jag är inte ens troende, kan du tänka dig.

Ett hus utomlands

Drömmen som aldrig sinar är ett hus utomlands. Jag ser det framför mig: En kilometer från havet, på ett berg som sluttar mot en grön dal som övergår i ljusblått hav. Huset är ljust, med stora fönsterpartier ut mot terrassen. Det finns en infinity-pool som tycks övergå i vegetationen nedanför. Inte så stor, men tillräckligt för att man ska kunna motionssimma några längder. Köket är enkelt men funktionellt. Tre sovrum varav ett fungerar som kontor. Ett rustikt köksbord, mörkt av ålder. Ett bord att både äta enkla och överdådiga måltider vid.  Ett vitkalkat badrum i anslutning till stora sovrummet eller möjligtvis putsad betong. Vita gardiner, rottingmöbler på terrassen. Citronträd. Det är gångavstånd till några små restauranger. Jag ser framför mig hur jag går ut och springer under tidig morgon för att slippa hettan. Familjen sover. När jag kommer hem byter jag om till badkläder och sköljer av mig svett och vägdamm i uteduschen, enkelt konstruerad men med vackert kakel att stå på. Ett dopp i poolen. Sedan äter hela familjen frukost med utsikt över dalen nedanför. När vi dukat undan sätter jag mig och skriver på kontoret medan jag hör hur resten av familjen skrattar i poolen utanför. Det drömmer jag om.

Vikten av målande drömmar

Jag tror det är viktigt att ha drömmar och jag tror, att ju verkligare man kan göra dem, desto större incitament har man att nå dem. Jag hoppas att min (för mig) stora dröm gör att jag inför varje vägskäl i livet tar beslut som tar mig närmare mitt mål. Med andra ord: inget hokus pokus. Bara att människor som vet var mållinjen är rimligtvis har lättare att gå i mål. Till min hjälp har jag utklipp från tidningar, jag har ett litet månadssparande på ett separat aktiekonto. Det är en droppe i havet, men jag tänker att någon gång kanske de där pengarna är det som avgör om jag kan köpa mitt drömhus eller inte.

Är du inte redan medlem på pinterest.se så uppmanar jag dig att bli det. Skapa några anslagstavlor som innefattar livets alla ben eller skapa åtminstone en ”bucket-list” på saker du verkligen drömmer om. Blanda stora och små mål, det är inte speciellt spännande att späka sig själv, men låt aldrig de små målen bli så många och oväsentliga att du glömmer dina stora.

Posted in Inspiration, Vardag and tagged , , , , .

2 Comments

  1. Hoppas verkligen att din dröm går i uppfyllelse, med din målvetenhet så blir det säkert så.

Comments are closed.