Ekonomi eller personlig utveckling?

För dig som är bekant med mig sedan tidigare vet du att jag har en otrolig passion för privatekonomi. Det förvånar dock många, eftersom min största passion i livet är människor och den mänskliga hjärnan. Vad som får oss att fungera, trivas, bli lyckliga. Jag är passionerad över vad som gör att vissa människor ”lyckas” och vad som får andra att ge upp. Jag är fascinerad över filosofin bakom framgång och vad som egentligen är framgång. Är det att uppfostra sina barn till vettiga individer, bli miljardär, kunna resa jorden runt eller att helt enkelt överleva när man helst av allt inte vill?

Hur kommer det sig att den som håller på med pengar ofta anses som ytlig, medan den som håller på med den mänskliga hjärnan är filosofisk och jordnära? Livet är fullt av korrelationer som egentligen inte har ett sammanhang. Vi slänger oss med uttryck som ”vi har iallafall varandra” eller ”Pengar är inte viktiga för mig, huvudsaken är att jag är frisk”. Framförallt det sista uttrycket visar att en del människor inte kan vara både friska och ha mycket pengar (när vi vet att det finns både sjuka och fattiga samt rika och friska och en blandning därimellan).

Under ett par års tid har jag bloggat om privatekonomi för Nordnet bank via nordnetbloggen.se, men på senare tid har jag alltjämt saknat det jag brinner mest för, nämligen personlig utveckling. Visserligen har mina inlägg på Nordnetbloggen ibland överdrivna drag av beteende-fantasten i mig (på gränsen för vad som egentligen skulle få gå under privatekonomi) men som tur är har jag fått hållas. Jag kommer även fortsättningsvis fortsätta att blogga för Nordnet ca. 1 gång varje vecka, och jag ska försöka hålla den här bloggen till framgång, hälsa, psykologi, personlig utveckling och en och annan bokrecension, samt självklart massor av inspiration vilket är något av min paradgren. Jag hoppas att det är ett lugnande besked för dig som fortfarande använder uttrycket ”jag är hellre frisk än rik”. Dock kan det hända att jag utvecklar resonemanget kring min privatekonomiska fokus längs vägen. Sidan är än så länge under uppbyggnad, men framöver kommer du att kunna följa mig även via Youtube och läsa mer om mig under de olika flikarna.

/Angelica

Posted in Ekonomi, Inspiration, Personlig utveckling, Psykologi and tagged , , , , , .