En liten, liten bok

Jag är alltid på jakt efter nya böcker att läsa och jag försöker på olika sätt hitta de allra bästa böckerna inom ekonomi, psykologi, personlig utveckling och ledarskap för att bara nämna några.

Inspiration får jag oftast från människor jag träffar, poddar eller andra böcker, men då och då även från tidningar eller via andra bloggar. Vill du titta vilka böcker jag har i min att-läsa-lista så är jag medlem på Goodreads.com, en sida som är fantastisk eftersom den håller reda på alla böcker jag skrivit upp och låter mig läsa vad andra skrivit om dem. Dessutom kan man sortera sina böcker efter vilket betyg de fått av andra användare, vilket gör det betydligt lättare att bestämma vilken man ska läsa härnäst.

Bara lite större än en penna...

Bara lite större än en penna…

En bok som jag fått tips om hamnade på första plats (av 50) när andra användare betygsatt den och jag har i ett par veckor nästan sprungit till brevlådan för att vänta på paketet från England (ebay är ofta billigare än exempelvis Adlibris). Den heter ”The new common Denominator of Success” och är skriven av Albert E. N. Grey. Dock upptäckte jag ganska snart att ”boken” snarare var ett häfte på 40 sidor och att storleken snarare var i formatet större bläckpenna. Först blev jag besviken, men efter att ha bläddrat i den så kom jag på bättre tankar: vad är det egentligen som säger att en bra och lärorik bok måste bestå av 300 sidor malande? Kanske är den här typen av böcker en del av framtiden: koncentrerad visdom som passar vårt allt snävare koncentrationsspann. Jag återkommer förstås när jag har läst ut den med en mer djupgående recension.

 

 

 

Posted in Bokrecension and tagged , , , .