En vanlig dag

Härliga måndag, men oj vad lite tid jag har! I helgen hoppas jag att jag hinner med att recensera Marcus Hernhags bok ”Den enkla vägen, bli rik på aktieutdelning” som jag la sista handen på tidigt i morse.
Min dag har varit hektisk -men som ofta väldigt rolig. Jag har ett otroligt omväxlande arbete där ingen dag är den andra lik. Ena dagen sitter jag på möte med stora företagsledare som har ett antal nollor mer på sitt lönekuvert än mig. Andra dagar står jag och smutsar ner byxorna med tungt arbete och skrattar åt ett grovt skämt som bara verkar florera bland säljare och byggarbetare. Kort sagt har jag otroligt givande dagar. Men så är det allt det där andra som jag också brinner för. Som bloggen du just nu läser. Böckerna. Föreläsningarna. Aktierna. Ledarskapet. Ibland är det problem med att få tiden att räcka till. Det menar jag verkligen i dess bokstavliga betydelse.

Idag såg min dag ut så här:

06.00, klockan ringer. Jag har ett larm ställt på telefonen som ligger i rummet bredvid för att jag inte ska lockas av att snooza. Går tillbaka till sängen och läser 30 sidor i ovanstående bok. Antecknar.

06.45 Skriver snabbt ner tre saker jag är tacksam över. Idag blev det: 1. Mina kollegor 2. Doften av min dotters hud på morgonen. 3. Att solen skiner

06.50 Resten av familjen vaknar. Jag kör fällkniven i TRX-banden. Osäker på om det gömmer sig en tvättbräda där inne någonstans, men jobbigt är det.

7.00 Fixar frukost till familjen. Om jag inte är ute och reser med jobbet eller måste åka hemifrån riktigt tidigt så försöker vi att alltid ha tid till frukost. Det är mest jag och vår dotter som pratar, min man är morgontrött.

07.30 På med kläder och smink. Min klädstil varierar kraftigt beroende på vad jag planerat att göra. Alltifrån klassik pennkjol med tillhörande skjorta till mjukisbyxor och T-shirt. Idag blev det något mittemellan.

07.45 Resten av familjen åker hemifrån. Jag börjar med att riva av några mail. Klockan 08 börjar ofta telefonen att ringa.

08.30 I bilen för att träffa säljare. Just nu introducerar jag nya personer. Det är otroligt roligt men man ger mycket av sig själv. Viktigt att det blir bra.

17.30. Hemma. Min man har hämtat på skolan idag vilket var tur, jag fastnade i köer. Vi äter middag tillsammans vid matbordet med småprat om dagen.

18.00-18.45  Träningscyklar på kontoret. Min dotter gör läxan samtidigt vid mitt skrivbord. Jag svarar flåsande när hon behöver hjälp vilket tydligen är lustigt. 

18.45 Färgar håret och packar inför resan imorgon då jag ska övernatta. Jag är 35 år men har förfärligt mycket gråa hår. Jag skulle gärna lägga pengar på att gå till frisören, men det är en kostnad jag rationaliserat bort sedan vi började investera. Duschar.

19.30 Lägger min dotter. Vi delar lika på läggningar. Idag vill hon inte läsa, bara mysa. Vi ligger tätt intill varandra i sängen och pratar om dagen. Hon vill att jag pussar henne på armen, för då ryser hon. Det har hon efter min mamma. Jag använder tiden till att varva ner och rensa huvudet.

20.00 Tittar på tv med ena ögat, svarar på 22 jobbmail i rask takt.

21.00 Plockar fram resten av kläderna till imorgon, även träningskläderna åker med. Jag måste träna för Göteborgsvarvet men har inte riktigt laddat som jag borde inför det. Det är en bra övning i att sänka sina prestationskrav. Det blir som det blir.

21.30 Sociala medier. Gillar några Twitterkommentarer och tittar därefter in på mitt aktiekonto. Byggmax tyngde portföljen med tungt Q1. Trist men inte oväntat.

22.00 Inlägg på bloggen. Därefter sova, jag älskar att sova och fungerar absolut bäst med minst 8 timmar i bagaget.

 

Självklart har jag lugnare dagar, men så länge dagar som idag inte blir till veckor och år så går det ganska bra.

 

Har du några speciella rutiner? Hur ser en vanlig dag ut? Berätta!

 

Posted in Arbete, Vardag and tagged , , , , , .