Formeln för ett framgångsrikt företag

Varje månad investerar jag 40% av min inkomst. I början sparade jag några tusenlappar och tyckte att det var svårt, nu går det nästan av sig själv.  Slutsats: vi människor är fantastiskt förändringsbara på lång sikt men ibland hopplöst statiska på kort sikt. Det gäller åtminstone mig. 

photo-1460925895917-afdab827c52f

Hur som helst: investeringarna hjälper mig att hålla siktet på mina visioner och drömmar. De ger mig trygghet och i framtiden kommer de kunna ersätta den lön jag får via arbete. Hittills har mina investeringar bara innefattat aktiemarknaden (det är smidigt, enkelt och man kan börja med små belopp), men när jag satt och analyserade ett bolag nu på morgonen (klockan är 06.00 när jag skriver detta) så insåg jag en sak:

Det finns en miljon olika siffror för att analysera hur ett företag mår ekonomiskt, men det finns inte en enda rapport tillgänglig om människorna i företaget. Det var inte länge sedan man ansåg att produkten eller maskinerna var det avgörande i ett företags framgångar, men på senare år har allt fler börjat snegla på om det inte är människorna bakom som är hemligheten*. På det sättet är aktiemarknaden irriterande gammalmodig.

Jag älskar ledarskap. Jag älskar ledarskap för att det är enda gången du kan tillverka en underverk utan att tillsätta en enda fysisk ingrediens. Kan man få människor att se sitt värde, slåss för sina drömmar och ha företagets mål som sina egna så har du inte bara förändrat ett företags grundläggande förutsättningar till vinst, du har skapat den positiva bieffekten att du förändrar människors privatliv till det bättre. Det blir en lavin, där den personen skapar bättre förutsättningar för sina barn, sin partner och sina vänner.

Driver du ett företag, se därför till att lägga ner massor av tid på [rätt] rekrytering samt på att bygga kulturen i ditt företag. Är det litet är det lättare, oftast räcker det med att visa entusiasm, prata öppenhjärtligt om dina visioner och att ”komma på” människor när de gör något bra. Att människor känner sig sedda verkar vara den överlägset största må-bra-faktorn i alla företag jag någonsin jobbat i.

Formeln för för framgång, den är så enkel att ett barn kan förstå den:

Service eller produkt x människor = vinst

Däremot är det en utmaning att lyckas tillämpa den. Men den som lyckas sitter på en riktig guldgruva.

 

*success with people, Robert Cavett

Posted in Arbete, Inspiration, Ledarskap and tagged , , , , , , , .