Fotbollsspelare förbereder sig för möjligheten att ha tur

Sitter med min man och tittar på fotboll. Jag ska villigt erkänna att det inte är min favorithobby, men lite får man ju ställa upp på (dessutom sitter jag och arbetar under tiden). Men det finns guldkorn i en fotbollsmatch även för mig:

En spelare tappar bollen precis innan mål. En motståndare kommer in i bollens bana och bryter en strålande passning. Vad hade du gjort? Stannat upp förmodligen, eller lagt av på takten. Det är åtminstone vad jag hade gjort. Men nu spelar jag ju inte proffsfotboll, så vad vet jag. För spelaren gör ingenting av det där. Han genomför sparken han skulle ha gjort. Det stämmer, han tar ut sparken och foten rör sig i en perfekt båge mot mål, enda nackdelen är att det inte finns någon boll som landar på ovansidan av hans fot. Inte denna gång. Han gör det här trots att han vet att motståndaren med 99% säkerhet kommer bryta bollens bana innan den når fram. Anledningen? För 99% är inte 100% och det är tillräckligt för att försöka.

Förmodligen har han tränat på det här så många gånger att han inte ens hinner tänka. Det finns inget misslyckande i träningarna, bara möjligheten att skjuta mål. Idag blev det inget mål, men den där chansen kommer förr eller senare. Kanske när han står på ett VM. Eller har den avgörande chansen att vinna ligan. Ingen vet när, bara att den kommer någon gång.

Och någon gång är 100% bättre odds än ingen gång. 

Posted in Personlig utveckling, Vardag and tagged , , , , .