”Har jag inte försökt kan jag inte misslyckas”

Alla människor har drömmar och mål, det är jag helt övertygad om. Men många dör med en hel resväska full av ouppfyllda visioner. Det är som att oavsett hur mycket tid de får, oavsett hur mycket möjligheter de har, så tar de aldrig modet till sig att gå över den där sista stenen för att komma fram.

Igenkänning

Jag känner igen beteendet själv. Just nu håller jag på att skriva på en ny föreläsning som är riktad mot företag snarare än banker, entreprenörer och liknande. Tanken på en bredare publik fyller mig med entusiasm, glädje och en känsla av att jag har hittat mitt kall i livet. Bara positiva känslor. Samtidigt är det förstås alltid en rädsla att bli bedömd, men rent intellektuellt vet jag att jag har tre viktiga ingredienser för att behärska något till fullo:

Konsten att bli ett proffs

Alltså är det här en uppgift som borde vara strålande lätt för mig. Men det är det inte. Jag kommer varje dag på tusen ursäkter, anledningar och liknande för att inte arbeta med föreläsningen. Det är irriterande, irrationellt och märkligt. Det är följande mening som varje gång dyker upp i mitt huvud.

Så länge jag inte har försökt kan jag inte misslyckas. Och en levande dröm är bättre än en krossad.

Men jag tror också att de flesta av oss är överens om att en uppnådd dröm är bättre än att ta sig i graven än en som aldrig blev realiserad. Sedan jag upptäckte det här beteendet hos mig själv gör jag varje dag en prioriteringslista efter hur motsträviga känslor jag har inför varje uppgift. De tar jag tag i direkt när jag ätit frukost.

Finns det saker som gör dig glad men som du ändå skjuter på framtiden? Har du signat upp dig för mitt nyhetsbrev än? Snart kommer ett inlägg på samma tema, nämligen skillnaden på intuition och rädsla.

/Angelica

Posted in Framgång, Inspiration and tagged , , , , , .