Hur du övar upp din karisma

Han bokstavligt talat sög in mig i sin sfär. Klara blå ögon, något förstorade pupiller. Kroppen helt vänd mot mig och bort från den suddiga världen utanför. Ansiktsuttrycket växlande i takt med min berättelse för att avslutande explodera i ett pärlande skratt när jag kom till poängen.

Jag kände någonting som endast kunde beskrivas som våldsam attraktion för mannen framför mig, kanske inte rent sexuellt. Inte då åtminstone. Men jag kände mig speciell. Med honom upplevde jag inte bara honom som smart, jag själv blev en bättre version av mig själv. Fast våra fem minuter var bara till låns, snart var det andra som tävlade om den där speciella känslan. Stod på rad som att han var en ny åkattraktion på Disneyland. Människor som honom växer inte på träd. Jag ville vara nära honom och i brist därpå -min egen version av det han åstadkom.

Han hade karisma. Det är många år sedan nu, men han är en sådan person man inte glömmer. Jag minns inte vad han sa alla gånger, men jag minns vad han fick mig att känna.

I boken ”The charisma myth” av Olivia Fox Cabane beskrivs karisma inte som en egenskap som är medfödd och statisk, utan som något vi kan öva upp och utveckla.

Men vad är då första steget för att själv bli den där personen som suger människor till sig och lämnar dem uppfyllda och sedda? Eller bara ett litet roligare bordssällskap på nästa företagsevent?

Närvaro

Att verkligen lyssna (jämför med ordet höra) och se personen framför oss samt agera utefter vad den personen faktiskt säger och gör, inte fundera på vad vi ska säga när hen pratat klart eller dra vår egen semesterhistoria när personen berättar sin. En person med karisma använder inte den andres ord för att förhöja sig själv.

Att utstråla värme och kraft

Personer med karisma utstrålar en värme för andra människor. De är intresserade och har ett avslappnat men ändå självsäkert uttryck. De har en välvilja att dela med sig av sig själva utan att bli påträngande. De ler och visar ett uppmuntrande kroppsspråk samt visar förståelse för människors bakgrund och historia. En karismatisk person ger intryck av att förstå dig och din situation utan att nödvändigtvis säga det. Enligt boken kunde forskare från MIT medialab med 87% säkerhet avgöra hur bra en säljare skulle göra ifrån sig -utan att lyssna på ett enda ord han eller hon sa. Allt de tittade på var kroppsspråk. Notera att detta även gällde telefonförsäljare där mottagaren inte ens kunde se säljaren.

I boken menar författaren att karisma börjar i hjärnan. Det är nämligen omöjligt att fysiskt kopiera allt de som en karismatisk person utstrålar varje sekund -allt ifrån fötternas position till hur många gånger de blinkar varje sekund jämfört med övrig befolkning. Till detta kan du inte fejka karisma (prova exempelvis att ta ett kort på dig själv när du ler på riktigt och när du låtsas och se vilken skillnad det är)

Själv tänker jag att jag aldrig kommer nå upp till den där personens nivå av karisma, men kan jag bli lite bättre än igår när jag möter någon ny så kan jag kanske lyfta oss båda lite grann. Lyckas jag med det, då har jag också nått det mål som jag har uppskrivet i min anteckningsbok här hemma:

Att lämna människor lite bättre än jag fann dem oavsett om vi möts under fem minuter eller ett helt liv.

Posted in Beteendevetenskap, Inspiration, Personlig utveckling and tagged , , .