Packa lätt

Nu är det som bekant snart semestertider i Sverige. Många åker iväg till sommarstugor i Dalarna, all Inclusive hotell på Kreta eller en cityweekend i en hipp stad som erbjuder både kultur och shopping. Oavsett vart människor reser så packar de i stort sett alltid en väska med saker som de kan komma att behöva för att kunna få ut så mycket som möjligt av semestern. Men paret som ska vandra i Alperna kommer sannolikt inte packa ner flip-flop i resväskan, på samma sätt som barnfamiljen som reser till Spanien på solsemester förmodligen kommer lämna tältet i förrådet. Inte så konstigt eller hur?

Hjärnan…

Men så är det vår hjärna. Vi brukar ju titta på andra människor och konstatera att personen ”bär omkring på ett stort bagage”. Det är knappast en komplimang över hur väl planerande personen är som tagit med allt han eller hon behöver för att leva sitt allra bästa liv. På livets resa är målet tydligen att resa lätt, med så lite packning som möjligt. Jag är inte säker på att jag håller med, men vi ska ju självklart välja vad som får hamna i vår packning, precis som familjen som reste till Spanien eller paret som skulle vandra. Det är ju faktiskt upp till oss att säga nej när någon försöker stoppa ner en liten bit av dåliga minnen i vårt bagage, en känsla av oduglighet eller utanförskap. Säga ifrån vänligt men bestämt och lämna den dåliga självkänslan, den tuffa uppväxten och alla svek i garderoben, men framförallt att fylla den med bra-att-ha-saker som förgyller resan.

Vad packar du?

 

Vilka egenskaper skulle du vilja ha för att leva ditt bästa liv, vilken kunskap, egenskap eller kontaktperson är dina ”badbyxor på solsemestern”? Det kan tyckas vara en märklig (och flummig) metafor, men det har fungerat väldigt bra för mig att tänka: ”vill jag verkligen bära med mig den här känslan i min packning?”

Posted in Framgång, Inspiration, Personlig utveckling and tagged , , , , , , .