Situationsanpassad vänskap

Situationsanpassat ledarskap är vardagsmat för de flesta som har en ledarroll, oavsett om det handlar om att vara coach i ett fotbollslag eller VD för världens största företag. Jag är helt övertygad om att för att nå framgång inte bara en gång utan vid upprepade tillfällen så måste man behandla alla människor olika. För det är trots det allt handlar om. Låt mig förtydliga: det handlar alltså inte om att behandla människor bra eller dåligt, utan anpassa sitt beteende och det man säger för att det skall ha som störst effekt. En del personer älskar exempelvis att hålla presentationer och får energi av det, andra kan må dåligt i flera veckor inför en fem minuter lång presentation. Andra människor behöver få höra att de är duktiga, medan en annan del av befolkningen tycker att man ser ner på dem när man ger beröm. De kanske istället behöver få höra ord som ”du som har bäst koll på det här, kan du hjälpa mig att…” En del vill gärna att man berättar vad de ska göra, åter andra vill ha stort svängrum för att arbeta bäst. För en del är struktur nästan omöjligt att leva efter, medan andra lever hela sitt liv efter struktur och ordning. Det är egentligen inte så konstigt. Jag har tidigare skrivit att jag inte är ett så stort fan av citat, men orden nedan  tycker jag beskriver det så otroligt bra.

ocean 2

Därför tycker jag att den här biten av mänsklig psykologi, som är enkel att förstå men verkar ta mer än en livstid att behärska, borde finnas överallt. Att vi behandlar människor vi möter olika beroende på deras unika egenskaper borde finnas i skolan, inom vårdyrken och på alla ställen som sysslar med service. Många gör det redan utan att veta om det, men det finns många verktyg som går att arbeta med för enklare kunna bedöma vad som får en människa att ”gå igång”. I framtiden vill jag se tidningsartiklar om situationsanpassad vänskap, föräldraskap, partnerskap för att bara nämna några.  Till det ena barnet kanske vi säger: ”Rummet ska vara städat till klockan fyra på lördag, skriv en checklista på vad du behöver göra” medan det andra behöver höra ”Se till att ditt rum är fint till på lördag när dina kusiner kommer, jag är säker på att de tycker det är roligare att leka om allt är på rätt plats”. Eller att bemöta vännerna olika: ”Vi kan väl mötas på det där livliga samba-stället på fredag så kan du berätta allt om dina senaste äventyr” alternativt: ”Vi kan väl ta det lugnt, ha en picknick ute på ängen där ingen stör, så får du i lugn och ro att berätta hur det går på jobbet”

Vilket bemötande ger dig energi? Tycker du bättre om människor som anpassar sig efter ditt sätt att vara? Vem vill du behandla annorlunda redan idag? Kommentera gärna!

Posted in Beteendevetenskap, Inspiration, Ledarskap and tagged , , , , .

2 Comments

  1. Kul att du skriver om detta! Just situationsanpassat ledarskap är enligt Erik Hamren nyckeln till att han lyckades få med Zlatan i landslaget igen. Ledarskap handlar om att just leda, då kan man ju inte behandla alla lika om man som ledare, har för avsikt, att individerna prestera maximalt.

  2. Sporten har helt klart satt ledarskap och mental träning i fokus.Ett brett och intressant ämne! Vi får prata mer om det framöver!

Comments are closed.