Time waits for no one

Idag är det måndag. Skönt. Visst har påsken gått fort? Tänk hur förväntansfull du var i torsdags kväll. ”Skönt med lite ledighet” kanske du sa till en kollega på jobbet. Men imorgon ses ni igen, du och kollegan. Tiden rasar på. Rätt var det är så har det gått två år. Eller 10.

För några månader sedan fick jag ett sånt där kedjemail på Facebook (som jag inte alls uppskattar), men detta manade för en gångs skull inte till att skicka vidare. Istället stod det bara ”När gjorde du senast något för första gången?” Klump i magen direkt.

Tiden kan kännas oändlig, men gör du ingenting idag för att nå dina drömmar så är risken stor att du gör samma sak imorgon. Och dagen efter det. Plötsligt har vi kanske förvandlats till den där karikatyren av våra föräldrar som vi förkastade när vi gick i skolan. Eller personen som är bitter på allt han eller hon missat. Personen som inte kan glädjas med andra för att de påminner oss om allt vi själva inte är.

Ett räkneexempel

Om du lever tills du är 85 har du ca 31 000 dagar att förbruka. När du är 24 har du bara 24 000 kvar. När du är 40 har du 16 000 kvar. Vid 60 års ålder har du bara 9000 dagar. Det innebär 300 månader. Och förra månaden gick rätt snabbt, eller hur?

Min poäng är: skjut inte upp de där sakerna som kan ge dig ett rikare liv -på alla plan, till imorgon. Risken är att ”imorgon” blir till månader och år innan du hinner blinka.

Filmen nedan är numer en klassiker som förtjänar att ses om och om igen.

Posted in Filmklipp, Framgång, Inspiration and tagged , , , .