Vi-kultur

”Strålande, du ska få prata med en kollega till mig, hon är expert på det du söker”. Kunden lufsade efter och tackade för den snabba servicen. Jag visste att han var i goda händer.

Min kollega var i själva verket en av mina bästa säljare, en person som alltid skapade en personlig (men inte privat) relation till kunderna och var samtidigt imponerande effektiv. Hon hade många stamkunder som glatt kunde vänta i kö för att få prata just med henne.

Mina anställda har alltid varit mina anställda i mina ögon. Inte företagets, inte aktieägarnas utan mina. Bland mina kunder (för de är också mina) har jag alltid pratat om dem som mina kollegor, för de flesta av dem sitter på avancerade kunskaper som jag inte har men som är avgörande för att få organisationen att snurra. Jag tror att en del chefer lyckas otroligt bra i små team för att det fortfarande går att göra mycket själv, men när du kommer upp och får 20 anställda eller mer, då går det plötsligt inte att lägga in några extra arbetstimmar för att få det där viktiga arbetet gjort.

Har du som chef och ledare inte en vi-kultur på jobbet där människor arbetar för att de känner mening, ja då är jag övertygad om att det går åt skogen förr eller senare.
Många chefer som misslyckas pratar ofta om sina anställda som ”de”:

”De gör aldrig som jag säger”
”Det spelar ingen roll vad jag gör, de lyssnar inte”
”Om de bara gjorde sitt jobb skulle jag kunna fokusera på mitt”
”De är lata och är värdelösa på att ta initiativ, utan mig skulle allt rasa”

Människor som har en vi-kultur brukar vara lite mer nyanserade:
”Vi har slitit för att lyckas nå budget i år”
”Vi kämpar oss igenom det här”
”Det är viktigt för oss att lära alla hur det här fungerar”
”Det här är något vi jobbar varje dag med.”

Anledningen till att ”vi” är vinnande i organisationer? När du plötsligt är en del av ”vi” har du också ett ansvar. Det ligger inte utanför dig själv.
Hur pratar du med dina anställda? Hur pratar din chef? Hur benämner du din familj, din partner eller dina barn?

Posted in Arbete, Framgång, Ledarskap, Personlig utveckling and tagged , , , , .