Vilka citat lever du efter?

Jag är personligen ingen sådan ”Carpe-diem”-person. Tvärtom tycker jag att många som publicerar liknande citat på sociala medier sällan lever efter dem. Dessutom är just uttryck som Carpe Diem väldigt diffusa och lätta att förpassa in i det slentrianmässiga tänkandet. Jag tänker framförallt på de där väggorden med Carpe Diem eller liknande som blivit en inredningsdetalj i många svenska hem. Hur många går dagligen förbi och känner in meningen i orden som sitter så fint där i hallen? Ibland tror jag tyvärr att vi tror att vi är mer tänkande varelser än vi faktiskt är.. Däremot uppskattar jag ord där man tvingas tänka och reflektera. Nedan finns ett citat från Theodore Roosevelt som jag uppskattar mycket och har uppsatt på mitt kontor. Hur resonerar du, går du igång på citat eller tycker du mest att de är trams?

 

Roosvelt citat

 

 

Posted in Citat and tagged , , , , .

2 Comments

  1. Jag gillar citat som får mig att tänka till. 🙂 Mitt favoritcitat är dock väldigt enkelt: ”Jag sätter mig ner tills brådskan gått över” 🙂

    Önskar dig en suverän kväll!

    Kram!

    You Rock!!!

  2. Haha,ett härligt citat som framförallt många storstadsmänniskor skulle behöva ha på kontorsväggen! Rockigt!

Comments are closed.